Sage green curved kitchen

Canterbury

The brief
Tom Lester-Davis and partner, Nick, had recently extended their detached bungalow on two elevations in Canterbury. As part of the renovation the couple wanted a new kitchen that created a unique, practical and inviting social space that truly represented their tastes. The use of different textures and colours were key to the overall design.


The solution
The owners approached Stoneham retailer, Designed Interiors of Canterbury to get their kitchen off the ground. Kitchen designer Gary Parnham worked closely with the couple as well as their Architect throughout the project to create the kitchen entirely from plan.

For the main run of furniture, Stoneham’s classic Strata range was chosen and painted in Little Green’s Sage Green. The light matte green tone also extends to the centre curved rectangular island which provides both extra storage and work surface space. In key corners of the kitchen, curved cabinets were crafted to create a softer look within the angular room.

In contrast to the green colour palette, leathered Angolan black granite worktops provide a striking finish. Light oak plinths and cornice detail is also incorporated into the design adding natural wood to complement the painted cabinets and stone worktops. On top of this, the room also features an impressive Mandarin Stone Splitface wall in black which provides a fascinating textured, three-dimensional surface.  Enhancing the kitchens use of colour and texture is remote controlled Sensio LED lighting which is positioned under work surfaces as well as under and over the tall units – this allows the owners to set the mood for any social occasion.

For practical purposes, the couple made sure they had the very best when it came to appliances, with Neff the supplier of choice for their ovens, induction hob and dishwasher. Other appliances include a Fisher and Paykel American fridge/freezer, Elica Ascent extractor, Hansgrohe Metris Select pull-out spray tap and twin Franke ceramic undermounted sinks.  Black mirrored glass doors were used to frame some of the appliances to add another unique design element to the room.